Examen

Voor u het EXIN-examen ASL aflegt is het maken van een proefexamen uiteraard zinvol. Op die wijze kunt u zien hoe het werkelijke examen ongeveer zal zijn, en uw eigen kennisniveau testen. De ervaring leert dat door het maken van het proefexamen u ook gewend raakt aan de manier waarop de vragen zijn geformuleerd.

ASL – Examen bij EXIN of APMG?

U kunt het ASL examen op Foundation niveau afleggen bij twee exameninstituten in Nederland: EXIN en APMG. De examens zijn bij beide gebaseerd op dezelfde stof en van dezelfde omvang en zwaarte.

ASL – proefexamen

Het EXIN-proefexamen van ASL is hier gratis te downloaden: ASL Foundation proefexamen (EXIN Application Management Foundation with reference to ASL).

Waarschuwing!

Op internet zijn meerdere ingescande ASL-examens te vinden. Hoewel goed bedoeld, extra oefenmateriaal is immers altijd welkom, zijn dit examens voor zover bekend gebaseerd op de eerste versie van ASL. Het wordt daarom sterk afgeraden deze te gebruiken, de verwarring kan heel groot zijn. Er is op dit moment slechts 1 proefexamen beschikbaar, en dat is via bovenstaande link gratis van de website van het EXIN te downloaden.

Ervaringen EXIN examen

Het slagingspercentage is vrij hoog (70% – 80%, en soms nog fors daarboven). Toch is de grote valkuil het EXIN-examen van ASL te onderschatten. ASL is niet zo heel moeilijk, en het EXIN-examen is ook goed te doen, maar als u werkelijk de vinger niet achter de stof heeft gekregen dan wordt het toch een lastige zaak. U gaat overal aan twijfelen en dan dus ook snel de mist in. Besteed er dus werkelijk voldoende tijd en aandacht aan.

Op de pagina met exameneisen en -tips zijn ook de nodige tips te vinden die de slagingskans verhogen. De moeite waard dus!

Onze aanraders

Het ASL basisboek, de pocketguide, de courseware en last but not least, de zelfevaluatie. Al deze boeken zijn online te koop bij Managementboek.

ASL 2 – Een framework voor applicatiemanagement
Remko van der Pols
ASL2 – Pocketguide
Yvette Backer, Remko van der Pols
ASL2 Foundation Courseware
Frank van Outvorst, René Sieders

ASL 2 Zelfevaluatie
– ASL 2 – diagnose voor applicatiemanagement
René Sieders, Remko van der Pols