Cursusaanbod

Wil je alle ins en outs weten van ASL Foundation? Dat kan via een incompany cursus of via een training in een open rooster. Uiteraard kun je ook gewoon het boek doornemen en zo zelf de stof bestuderen. Ook in dat geval kun je gewoon het examen doen; een cursus is niet verplicht.

Hieronder is alles te lezen over de verschillende mogelijkheden.

In Company

ASL Foundation wordt vaak in de vorm van een incompany training verzorgd. De cursus vindt dan plaats op je eigen locatie en de cursusinhoud kan natuurlijk worden aangepast aan de eigen bedrijfssituatie. Er zijn meer mogelijkheden in de tijdstippen dat de training wordt gegeven en zeker bij een wat grotere groep cursisten is de prijs per cursist vergeleken bij een open inschrijving zonder meer aantrekkelijk. Nadelen zijn er ook: de kans op storingen van de cursus door collega’s die voor een vraag binnen komen lopen is veel groter en er is uiteraard geen interactie met mensen buiten de eigen organisatie. Een goede docent zorgt ervoor dat in de cursus voldoende voorbeelden van gebruik van ASL in andere organisaties voor het voetlicht komen.

Voor verdere informatie en het aanvragen van informatie / offerte: ASL Foundation – In Company.

Open inschrijving / rooster

Naast de incompany cursussen is ASL Foundation ook te volgen via een cursus op basis van open inschrijving / rooster. Regelmatig worden cursussen op diverse locaties georganiseerd waar iedereen zich voor kan inschrijven. Groot voordeel is dat het vaak kleine groepen zijn waar ruim aandacht is voor eigen vragen en praktijkuitwerkingen. Daarnaast vinden de meeste cursisten het aantrekkelijk dat er ook personen van andere bedrijven deelnemen, zo deel je immers ook onderling praktijkervaringen. Bij een open inschrijving is er wel vaak sprake van een vaststaand rooster wat natuurlijk wel in de eigen agenda moet passen.

Voor verdere informatie en online inschrijving: ASL Foundation – Open inschrijving.

Zelfstudie

Zoals helemaal bovenaan aangegeven is de theorie van ASL zeker ook te leren via zelfstudie. Nadeel is wel dat in klassikale trainingen aandacht is voor praktijkervaringen en er altijd de mogelijkheid is om vragen te stellen. Toch, zeker als het uit eigen zak moet worden betaald, is zelfstudie zeker te overwegen.

Voor verdere informatie: ASL Foundation – Zelfstudiepakket.

Onze aanraders

Het ASL basisboek, de pocketguide, de courseware en last but not least, de zelfevaluatie. Al deze boeken zijn online te koop bij Managementboek.

ASL 2 – Een framework voor applicatiemanagement
Remko van der Pols
ASL2 – Pocketguide
Yvette Backer, Remko van der Pols
ASL2 Foundation Courseware
Frank van Outvorst, René Sieders

ASL 2 Zelfevaluatie
– ASL 2 – diagnose voor applicatiemanagement
René Sieders, Remko van der Pols