Opleiders

ASL Foundation is op allerlei manieren te volgen. Op deze pagina wordt een overzicht geschetst van opleiders ASL Foundation in Nederland.

Tips voordat u boekt…

Wat is het meest ergerniswekkend op het gebied van opleidingen? Waarschijnlijk dat vlak voor de start wordt gemeld dat een cursus niet doorgaat of verplaatst naar een andere locatie. En natuurlijk is dat dan nooit van Utrecht naar Groningen, Eindhoven, Breda of Maastricht maar altijd andersom. Vaak kunt u dan niet meer cancellen. Hoe weet u nu vooraf of een cursus doorgaat of niet? Sommige opleiders geven startgaranties. Maar let op: dat geldt dan vaak weer niet voor alle opleidingen, of bij een opleiding alleen voor bepaalde data of plaatsen.

Verder is soms gewoon te zien dat een opleider vrijwel gegarandeerd gaat schuiven in de plek waar de opleiding gegeven gaat worden. Als u bij het boeken kunt kiezen uit meerdere plaatsen waar de opleiding allemaal op precies dezelfde dag start, dan weet u genoeg. Gegarandeerd dat als u voor een cursuslocatie in Leeuwarden, Alkmaar of Nijmegen boekt, u uiteindelijk eindigt in Utrecht of Amsterdam. Je zou het bijna misleiding noemen en de cursusagenda ziet er natuurlijk alleen maar zo uit om u te verleiden bij die opleider te boeken.

Let verder op of het examen wel of niet is inbegrepen en of het examen meteen aan het eind van de cursus wordt afgenomen of niet. Dat laatste kan zeker succesvol aflopen, maar als u ASL niet zo goed kent is het dan toch echt buffelen. Aan te raden is in dat geval vooraf het nodige te doen. Bijvoorbeeld op deze site het model doornemen en het boek “ASL – Een framework voor applicatiemanagement” doorlezen is een goede voorbereiding (bestel via deze pagina).

Laatste tip…

Laatste tip: check even of de cursus en het examen in het Nederlands zijn. Niet is zo onhandig als dat niet gelijk loopt. Als u wilt kunt u bij sommige opleiders de cursus ASL Foundation ook in het Engels volgen, en zorg er dan natuurlijk ook voor dat u het examen ook in het Engels aflegt.

Overzicht opleiders

De opleiders die de cursus ASL Foundation verzorgen zijn:

  • Cap Gemini
  • Computrain
  • Global Knowledge
  • ICM
  • ITMG
  • Learnit Training
  • NCOI
  • Quint Wellington Redwood
  • StarTel

Onze aanraders

Het ASL basisboek, de courseware, de pocketguide en last bus not least, de zelfevaluatie: